Restoran kalitesinde pizza yapmanın sırrı fırındaymış! Böyle yerleştirin

Restoran kalitesinde pizza yapmanın sırrı fırındaymış! Böyle yerleştirin

İsteyen kalın hamur isteyen ekstra peynir herkesin pizza yeme şekli farklıdır. Fakat uzmanlar pizzaları fırına atmak yerine nereye koyabileceğimizi konusunda dikkatli düşünülmesi gerektiği konusunda uyarıyor.

Evde restoran standartlarında pizza yapmak aslında çok kolay. Önemli olan pizzayı hangi koyacağınız. Uzmanlar özellikle üst rafa koymanın yanlış bir alışkanlık olduğunu söylüyor.

PİZZAYI EŞİT ŞEKİLDE PİŞİRME YÖNTEMİNİ AÇIKLADI

Ev aletleri ürün uzmanı Michael Forbes, yerleştirme işleminin hamurun ne kadar eşit sürede pişeceği konusunda önemli bir detay olduğunu ifade etti. Bu püf noktasının evde restoran kalitesinde pizza yapmaya yardımcı olacağını ifade eden Michael Forbes, en iyi sonuç ise pişirme sırasında ısıyı tutmak ve eşit şekilde dağıtmak için sıcak pizza taşı kullanılması gerektiğini söyledi.

PİZZANIN PÜF NOKTASI FIRINDA

Pizzayı fırına koyarken sıcaklık, raf seçimi ve pişirme süresi gibi birçok faktörü de göz önünde bulundurmalısınız. Geleneksel bir fırın rafına yerleştirmenin eşit pişirme en iyi yöntem olduğunu söyledi.  Fırının alt rafında daha çıtır bir kabuk elde edebilirsiniz. Fakat aşırı kızarmaya dikkat edin.

Pizza en üst rafta bekletilirse, tabanın yeterince pişmemesi ve üst malzemelerin çok çıtır olması muhtemeldir.  Forbes, pizzacı tarzı bir hamur elde etmek için 30 dakika önceden ısıtılmış ve orta ya da alt rafa yerleştirilmiş bir pizza taşının ideal olduğunu söyledi. 

Doğru fırın ayarlarının kullanılmasının da önemli olduğunu belirten uzman, şunları kaydetti: 

“Bazı yeni fırınlarda, ev yapımı pizzaya özel bir ayar bulunuyor, ancak yoksa 240-250°C (464-482°F) veya fırınınız bundan önce son sıcaklığa ulaştıysa mevcut en sıcak ayarı hedefleyin. Amacımız, hem yukarıdan hem de aşağıdan eşit hava sirkülasyonu ve ısı elde ederek köpüren peynirin, zengin sosun ve çıtır çıtır kabuğun mükemmel dengesini yaratmaktır. Pizzanız ince hamurluysa 7-9 dakika, kalın hamurluysa 12 dakikaya kadar pişirin”

En iyi sonuçlar, nemi emmek, çıtır bir taban oluşturmaya yardımcı olmak ve ısıyı eşit şekilde dağıtmak için tasarlanmış pizza taşı kullanılarak elde edilse de fırın tepsisini ters çevirmek de benzer bir etki yaratabilir.

Bu habere emoji ile tepki verKızgınBayıldımHahahaBeğendimMuhteşemÜzgünİnanılmaz

Haber Kaynak : SOZCU.COM.TR

“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Full HD Film izlededektiforganik hit botubatum escortstbilisi escortbayan escortბათუმის ესკორტიbatum escort